Kansikuva

Kansikuva

lauantai 23. helmikuuta 2013

HUOPATOSSUT


Vanhassa talossa kun asuu, ovat lattiat kylmät talvisin. Neuloin viime talvena itselleni tossut Huopanen langasta ja huovutin ne pesukoneessa. Koristeeksi tein dorsetnapit villalangasta.
Eräs sukulaistyttö ihastui tossuihini niin, että tein myös hänelle tossut 18 vuotislahjaksi.                                           ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤  ¤Myös mies toivoi itselleen huovutettuja tossuja. Lupasin hänellekin tossut syntymäpäivälahjaksi. Se projekti venähti vähän pidemmäksi kun olin suunnitellut ja syntymäpäivälahjaksi ne eivät valmistuneet. Mies täyttikin vähän enemmän kuin 18 ja osasi kärsivällisesti odottaa.

Ostin viime kesänä muutaman kerän raidallista Wash+Filt-it lankaa Belgiasta, mutta koska sitä ei ollut riittävästi, ostin vielä kerän vihreää Huopasta.
Koska tossujen pitää olla kokoa 47, huomasin pian että nämäkään langat eivät vielä riitä. Kaivelin vähän kaappejani ja löysin viime talvena Puro-langasta neulomani hihattimen, jota en ole käyttänyt. Niinpä purin sen ja hihatin muuttui tossuksi..Vieressä miehen villasukka.

Neulottu tossu ennen huovutusta.Vieressä oma puuvillasukka kokoa 39, sekä klassinen vertailukohde tulitikkurasia.

Tässä vertailun vuoksi sukulaistytön tossu ennen pesukoneeseen menoa. Ompelin kuplamuovin tossun sisään huovuttamisen ajaksi.


Raitalankojen värivaihtelu tekee tossuista eriväriset. Ja tässä kuvassa ne näyttävät eri kokoisiltakin!

Pistin tossut muun pyykin sekaan melko täyteen koneeseen 40 asteeseen. Sieltä ne tulivat lähinnä sen näköisinä kun ne olisi vaan pesty. Seuraavaksi pistin ne 60 asteeseen ja siellä ne huopuivat riittävästi.
Tein vielä nahkapohjat äitini ikivanhasta hameesta.
 Nyt ne eivät kulu ihan heti puhki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti