Kansikuva

Kansikuva

perjantai 2. tammikuuta 2015

Puupiirustusta
Syksyn viimeisellä käsityökoulukerralla pääsin kokeilemaan puupiirustusta.  Sopivaa aihetta mietin kuukauden, Edellisenä iltana piirtelin tuntikausia erilaisia luonnoksia ja lopulta suunnitelma syntyi viidessä minuutissa, kun lopetin ylenmäärisen yrittämisen. Luonnos jäljennettin muutamia viikkoja sitten pohjustetulle vanerin palalle ja sen jälkeen alkoi yllättävän raskas kaiverrusurakka.


Värien sekoittelu oli kiehtovaa. 


Väri siirrettiin telalle lasilevyn päällä. Ensin telasin taustan vanerilevyn sileälle puolelle. Levyssä olevasta oksan kolosta tuli sopivasti kuu. Kun tausta oli valmis, vaneri pestiin ja otettiin käyttöön varsinainen kaiverruskuvio.Kuvio painettiin ensimmäisen vedoksen päälle.Ja loppu aika menikin sitten värien kanssa leikkiessä. Kolmiuolotteisuutta kuviin saa painamalla saman kuvion eri väreillä hiukan eri kohtaan.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja! Mitä väriä käytit? Yritin joskus linopainantaa Emo-kangasväreillä, mutta se ei oikein tarttunut laattaan. Vai pitääkö laatalle tehdä jotain?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Vaneri hiottiin ensin kevyesti ja sen jälkeen lakattiin vesiohenteisella lakalla molemmin puolin. Lakassa oli seassa tippa Indian Inkiä veistojäljen näkyvyyden vuoksi. Värit oli jotain vesiliukoisia värejä, muttta en kyllä muista tarkemmin, mitä. Opettaja suositteli oljyliukoisia värejä, mutta itse tykkäsin kyllä vesiliukoisten helppoudesta

    VastaaPoista