Kansikuva

Kansikuva

tiistai 13. tammikuuta 2015

HUIVEJA ja KÄRSIVÄLLISYYSHARJOITUKSIA


Sain pari kevättä sitten syntymäpäivälahjaksi lahjakortin lankakauppaan. Ostin punaista puuvillaviskoosia ja oranssia puuvillaa, joista neuloin tuubihuivin.


1. versio


Tuubihuivi näyttää muiden kaulassa hienolta. Minun huivini lojui kaapissa ja milloin missäkin - käyttämättömänä. En osannut käyttää sitä. En tuubihuivina, enkä edes pitkänä huivina. Lopulta purin sen ja virkkasin punaisen langan kolmiohuiviksi. 2. versio

Oli mukavan haasteellista selvittää ohjeen perusteella virkkausmalli. Olen aikaisemmin perehtynyt ohjeiden lukemiseen tosi vähän.  
Virkattu huivi tuntui kovalta ja mallikin oli liian kolmio, eli se ei asettunut mukavasti hartioille. Sitä en sitten kauaa katsellut, vaan purin taas koko huivin.
3. versio

Seuraavaksi päätin kokeilla baktushuivin tekemistä. Taas ohjeita lukemaan netistä...aloitetaan muutamalla silmukalla ja levennetään keskikohtaan asti, jonka jälkeen sitten kavennetaan...

Mutta IIK, tämäkin tuntui aivan liian kolmiomaiselta, eli sekään ei asettunut. Halusin nimenomaan huivin, joka lämmittää myös hartioita!
4. versio


Lopulta palasin takaisin malliin, josta olen neulonut jo kaksi huivia, ohje Garnstudion sivuilla: 
http://garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=147&d_id=13&lang=fi 

Tämä tuttu ja turvallinen malli asettuu kaulaan hyvin ja ylettyy myös hartioille. Vaihtelu ei siis varsinaisesti virkistänyt..

Ihmettelen itsekin kuinka minulla riittää kärsivällisyyttä näissä käsityöasioissa. Kärsivällisyyteni on jakautunut aika epätasapainoisesti - muihin asioihin sitä ei aina sitten riitäkään ;-)


Tämä on viime talvena neulottu huivi. Lanka on babyalpakkaa ja on ihanan lämmin.
2 kommenttia:

  1. Kunnioitettavaa sinnikkyyttä! Minäkin tykkään tuosta mallista, parhaiten istuva kolmiohuivimalli

    VastaaPoista
  2. Tosin hienot värit oli siinä ensimmäisessä purkutuomion saaneessakin 😊

    VastaaPoista