Kansikuva

Kansikuva

maanantai 16. marraskuuta 2015

Onteloneulekintaat

Käsityökoulun neulontajaksolla opeteltiin onteloneulontaa. Ihan uusi tekniikka minulle. Aina on kiehtovaa opetella uusia asioita. Aluksi aika hidasta, mutta aika pian alkoi sujua. Tykkäsin kovasti.

Ensimmäiset ontelokintaat valmiina. Oranssi lanka on muuten itse mikrossa reaktiiviväreillä värjättyä. Musta ja tummanvihreä lanka Nallea, vaaleanvihreä jotain mukavan pehmeää Snurresta ostettua sukkalankaa, jonka vyöte on ehtinyt jo kadota. Puikot 2,5.



Alla vasen kinnas kuvattuna päältä päin ja oikea kämmenpuolelta.



Kintaiden kääntöpuoli.



Ja vielä vertailun vuoksi toinen oikein ja toinen nurin päin. Käyttäjä voi tilanteen mukaan päättää, kumpi on oikea ja kumpi nurja puoli.


Opettajamme Leena on tehnyt onteloneulonnasta hyvät ohjeet omaan blogiinsa http://leenaneulooontelona.blogspot.fi/. Itse aion jatkossa neuloa kaikki kirjoneulekintaat ontelona. Ovat yksinkertaisia kintaita lämpimmämmät ja mukavat kädessä. Onteloneulonnalla saisi myös siistejä kaulaliinoja, kääntövillatakista puhumattakaan. Kunhan saan kaikki tilatut ontelokintaat tehtyä, seuraavaksi sitten villatakkia suunnittelemaan.

2 kommenttia:

  1. Nää on niin hienot!! Mulle kans sateli lapaset tilauksia ekojen ontelokintaiden valmistuttua!!

    VastaaPoista
  2. Ihanat kintaat! Täytyy varmaan itsekin jossain vaiheessa opetella onteloneulontaa.

    VastaaPoista