Kansikuva

Kansikuva

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Klipsuvalaisin

Viime kesänä tuli tarve tehdä klipsuista valaisin. Etsiskelin kirppareilta sopivaa valaisimen runkoa. En löytänyt järkihintaan sopivaa ja kärsimättömänä ryhdyin virkkaamaan. Ajatuksena oli taitella runko rautalangasta itse. Rautalankakehikosta huono tuli ja hermo meni. Otin virkkauksen matkaan ja menin Ikeaan. Ostin mahdollisimman halvan sopivan kokoisen valaisimen. Irrotin valaisimesta kankaan pois huomatakseni, että kehikko oli sittenkin liian pieni. Ehkä teen virkkauksesta jonain päivänä käsilaukun.

Varjostinkehikkoon sopivan uuden varjostimen virkkaaminen ei enää huvittanut. Löysin ohjeen, miten klipsuja liitetään yhteen ilman virkkausta. Ruuvipenkki ja pihdit esille ja uusi yritys.Ai mitä ruuvipenkki tässä tekee? Klipsu pitää taivuttaa keskeltä, joten kiinnitin klipsun penkkiin ja taivutin sitä käsillä kevyesti. Sen jälkeen pihdillä klipsun ehjä lenkki poikki.  Uusi valaisin syntyi lopulta parissa päivässä, kun edellisen virkkaamiseen taisi mennä melkein puoli vuotta.7 kommenttia:

 1. Onpa hieno, näyttää, että valo tulee kauniisti läpi :)

  VastaaPoista
 2. Moikka,

  huomasin, että olet aikaisemmin maalannut pääsiäismunia vahatekniikalla. Mistä hankit tarvittavat välit ja kistkat?

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Paikallinen Munaklubi on järjestänyt pääsiäismyyjäiset ortodoksisella kirkolla aina vuosittain, siellä on ollut myynnissä eri tavoin maalattujen ja koristeltujen munien lisäksi värejä ja kistkoja. Joillakin paikkakunnilla kansalaisopistot järjestävät Pisanka-munien maalauskursseja, siellä opettajilta varmaan saa myös ostaa välineitä. Askarteluliikkeistä en ole löytänyt kuin munantyhjennyspumpun.

   Poista
 4. Mistä kohti ne klipsut katkaistaan? Mistä se ohje löytyy? Sain muovikassillisen klipsuja...

  VastaaPoista
 5. Löysin ohjeen pinterestin kautta. Blogi, jossa tuo löytämäni kuvasarja oli, on näköjään suljettu. Kysy Johannalta, jos voisi näyttää sen mun Pull tabs-boardilta. En löytänyt ainakaan googlen kuvahaulla. Se idea kyllä käy ilmi tuosta toisesta kuvasta. Leikkaus on klipsun alareunassa keskellä.

  VastaaPoista