Kansikuva

Kansikuva

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Tilkkukassi

Vanhoja farkkuja kertyy eikä niitä oikein voi poiskaan heittää - vai voisiko? Onneksi (!) vanhat kauppakassit alkavat olla aika kulahtaneita, tarvitaan uusia. Kotikadulla asuvan ystävän naapurilla oli viime keväänä pihakirppis, jossa oli tarjolla mm. huonekalukangasnäytepaloja ja kivoja puuvillakankaita. Vanhoja farkkuja on n. 20 kg meidän vintillä.
Käytin tilkutteluun tilkkusohvatyynystä jääneitä huonekalukankaiden näytetilkkujen jämiä ja 80-luvun samettifarkkujen palasia. Vai 70-luvun????? Omat Hietsun kirpparilta löydetyt paljon pidetyt keltaiset samettihiihtarit, kauan sitten alennusmyynnistä löydetyt tummanpunaiset sileäsamettihousut ja isän vihreät leveälahkeiset ja monia muita ...

Oikeastaan on aikamoinen rasite, kun ei oikein voi heittää mitään menemään. Alle 5 x 5 cm kangaspalat ehkä - toisaalta on aika hienoa, että vintiltä löytyy. Vetskarikin on äidin aikoinaan, ehkä 15 vuotta sitten kotipaikkakunnan farkkutehtaan poistomyynnistä ostama.


Mutta vapaalla kädellä leikkasin - ei viivaimia eikä mittauksia. Kankaat ovat pellavasekoitteita ja samettia, siksi suoraan leikkaaminen oli helppoa.

M:n vanhat farkut riittivät hyvin, paitsi tarvittaessa ylösnostettavaan vetoketjukaitaleeseen tarvittiin toisista farkuista vielä yhdestä lahkeesta osa.

Ja vuoriksi pihakirpparilta löytynyttä pallokangasta:

Päällisen ja vuorin väliin laitoin liimavanua, joka silitetään kiinni kankaaseen. Tein liimavanusta ja farkusta myös laukun pohjaan tukipalasen. Tosi paksuja saumoja! Kaksi ompelukoneen naulaa katkesi ja pakko oli jotkut kohdat kursia käsin. En aio arvioituttaa työn jälkeä kenelläkään. Käyttöarvo lienee tärkeämpää?

Tätä laukkua voin käyttää ehkä myös viikonloppureissuilla (pöh, mitään ei ole tiedossa...), koska sen saa suljettua vetoketjulla. No, sinne mahtuu ainakin kahdeksan maitotölkkiä ja yks ruispalapussi. Mars ruokakauppaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti