Kansikuva

Kansikuva

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Hyvää isänpäivää!

Minun isä sai tänään kahdenlaista kakkua. Isä tykkää enemmän kuivakakuista ja minä taas täytekakuista joten piti tehdä kompromissi ja tehdä molempia. Erityisesti mielessä siinteli facebookissa jokin aika sitten nähty Hellapoliisin suklaa-kirsikkatäytekakku.

Ja tältä ne näytti.

Etualalla sitrus-valkosuklaakakku, Hellapoliisin ohjeella. Valitettavasti vaan lime-valkosuklaata ei löytynyt mistään, ei edes netistä mainintaa, joten liekö tuon valmistus lopetettu. Ei hätää, olen hyvä soveltamaan, joten ohjeen mukaisen lime-valkosuklaan tilalla valkosuklaata rouheena 100g, lisäksi melkein kokonaisen limetin mehu ja 1tl sitrusaromia. Ajoi hyvin sen asian, oli todella hyvää kakkua ja isäkin oli tyytyväinen.

Sitten ylemmässä kuvassa taustalla on se haaveilemani suklaa-kirsikkakakku, myös siis Hellapoliisilta. Alkuperäisen ohjeen mukaan olisi tullut aika iso kakku, joten pienensin annosta ja tein 18cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan 3/4 taikinan eli 3 kananmunan kakkupohjan. En taaskaan voinut olla soveltamatta, joten kirsikkahillon lisäksi ostin Heeringin kirsikkalikööriä, jossa liottelin (50ml likööriä) kirsikkahilloa n. ½-1 tunnin verran. Olipa muuten hyvä yhdistelmä ja erittäin hyvä kakku, kannatti soveltaa!

Hyvää isänpäivää!

2 kommenttia:

  1. Kävin tuon valkosuklaakakun reseptin tarkistamassa, nyt vain suklaan ostoon ;)

    VastaaPoista