Kansikuva

Kansikuva

tiistai 5. marraskuuta 2013

TAKOMASSAOlimme käsityöporukkamme kanssa takomassa eräänä syksyisenä lauantaina Toivolan vanhalla pihalla sijaitseavasssa Manalan pajassa (http://www.manalanpaja.com/)

Opettajana meillä oli Manalan pajan seppä Markus Ahola, sekä hänen apurinaan nuori työharjoittelija Petäjäveden käsi- ja taideteollisesta oppilaitoksesta.
Aluksi mietimme, mitä itse kukin haluaa tehdä ja minkä vahvuista rautatankoa tekemiseen tarvitaan. Aikani pohdittuani päätin tehdä oveen hakasen eli säpin. Ovea säpille ei vielä ole, mutta eiköhän sekin asia järjesty aikanaan.
Aluksi rautaa kummennettaessa tuijotin liekkeihin liian intensiivisesti ja tuntui, että tuli poltti reikiä silmiin. Yritin opetella katsomaan poispäin, vaikka tuleen tuijottaminen oli kiehtovaa ja silmät meinasivatkin koko ajan karata liekkeihin!.
       Rauta on todellakin taottava kun se on kuumaa!Nyt sitten tarvitaan ovi. Pitääköhän mun tehdä se itse, vai tekiksköhän sen joku muu??
Helena teki sinappituubinpuristimen joulupöytään.
Takominen oli fyysisesti raskasta, mutta tosi mukavaa! Heti seuraavan tilaisuuden tullen olen taas valmis tarttumaan rautatankoon ja vasaraan.

1 kommentti: