Kansikuva

Kansikuva

tiistai 13. elokuuta 2013

VIRKKAUSGRAFFITEJA
Innostuimme käsityöporukkamme kanssa ajatuksesta tehdä neule-tai virkkausgraffiteja jonnekin. Jonkun aikaa pohdittuamme päätimme tarjota graffitejamme Toivolan vanhalle pihalle. Se on yksi kauneimmista paikoista Jyväskylän keskustassa. 

http://www.toivolanvanhapiha.fi


Titityyn omistaja, Tiina suhtautui tarjoukseemme myötämielisesti ja saimme käyttöömme jonkun verran lankoja Titityystä, vaikkakin jokainen käytti myös reilusti omia lankojaan.

Aila, Taru, Tuula, Seikku, Helena ja minä, Johanna olimme innostuneet virkkaamaan paljon hienoja graffiteja! Vaikkakin rehellisesti sanottuna minun panokseni jäi tällä kertaa melko vaatimattomaksi muiden rinnalla - koska ansiotyö on häirinnyt tänä kesänä poikkeuksellisen paljon käsillä tekemistä. 


Kiinnitimme graffitteja ränneihin ja lyhtypylväisiin. Ensimmäinen graffitti on heti portista sisääntullessa Titityyn oven vieressä.


Graffitien kanssa työskentely oli hyvin inspiroivaa ja innostavaa! Kiinnitimme ensimmäiset graffitit launantaina, jolloin (inhoamani) rallit olivat meneillään. Naapurimme olivat vuokranneet talonsa viikonlopuksi jollekin rallikuskille ja seuraavana yönä naapurin pihalta kuuluikin ralliauton pörinää. En halunnut herätä pörinään, vaan unessani yritin peittää auton äänen virkkausgraffitilla. Aikani virkattuani heräsin ja nousin ylös joskus neljän maissa ja aloin opetella virkkausohjeiden tulkintaa. 


Neule ja virkkausohjeiden lukeminen on ollut minulle aina tuskallista ja hankalaa. Mutta ehkäpä se, että olin jo aikani virkkaillut auton äänen kokoista graffitia, yhden pienen kukan tekeminen  virkkausmallia tulkiten kävi yllättävän helposti.

Pihalla oli vielä muutama pylväs, jotka kaipasivat koristeita. Sovimme että virkkaamme vielä muutamia uusia töitä ja tapaamme reilun viikon päästä.
 Tässä työssä on savihelmiä koristeena.
Vesisade yllätti kun, olimme kiinnittämässä viimesiä töitämme. Minä pakenin paikalta kun parkkiaikakin oli menossa umpeen. Ihan kaikista töistä en saanut otettua kuvia, mutta graffiteja voi mennä tarkastelemaan tarkemmin paikan pälle...


3 kommenttia: